Welkom op de pagina van groep 4

In groep 4 zitten momenteel 17 kinderen. Ze werken allemaal erg hard en doen heel erg hun best. Ze leren graag nieuwe dingen.

Bij rekenen gaan we dit jaar alle tafels tot 10 leren. Dat kost soms wel een beetje moeite. We zijn begonnen met de tafel van 0 en zijn nu bezig met de tafel van 5. We oefenen ook met Rekensprint om het automatiseren tot 20 vlot te leren beheersen.

Bij het schrijven herhalen we alle letters en verbindingen die ze in groep 3 geleerd hebben. In het volgende schrijfschrift leren ze de hoofdletters schrijven.

Om goed te leren lezen werken we met de methode Station Zuid. Als de lessen gemaakt zijn zitten ze gezellig met z’n tweeën bij elkaar in de leeshoek in de Roetzboeken te lezen, om zich de (moeilijkere) woorden eigen te maken.

Tijdens de taallessen leren ze wat werkwoorden, zelfstandige naamwoorden, bijvoeglijke naamwoorden en lidwoorden zijn. Ze leren ook zinnen maken, het alfabet op te zeggen en wat klankgroepen zijn.

Als er getekend, geknutseld en gegymd wordt is iedereen heel enthousiast. De een is daar wat meer bedreven in dan de ander.

Tijdens de pauze spelen ze vaak het “lummelspel”. De ballen zijn favoriet.

Groep 4 is dus een gezellige groep met leerlingen, waar het leuk lesgeven is.

Februari Stop Motion

In februari hebben de kinderen gewerkt aan een soort kijkdoos waarmee een stop motion filmpje werd gemaakt.
klik op de foto voor het filmpje.

September 2017. Week tegen pesten.

Afgelopen weken hebben we het met de kinderen van groep 4 over pesten en plagen gehad.
We hebben verschillende filmpjes bekeken en met elkaar gesproken over wat goede vriendschap is. We hebben gepraat over wie er wel eens gepest is en over het verschil is tussen pesten en plagen. En hoe help je een kind dat gepest wordt.

Het elfje voor Juf Wilma versieren. Met z'n allen aan de lange tafel. Reuze gezellig.

Oktober 2017. "Theater in de klas" met de voorstelling: "Verveelsels".

Klik hier voor meer foto's.

JAN. 2018.

Tijdens de gymles zijn de kinderen bezig geweest met het onderdeel "Letters en cijfers" van "Rots en Water". Ze moesten de letters OP en KOM maken.

.