Welkom op de pagina van groep 7

In groep 7 hebben we 27 kinderen.

We leren dit jaar veel over breuken en procenten, wat erg handig is om taarten eerlijk te verdelen en vooral hoeveel korting je krijgt als er uitverkoop is in de game- of kledingwinkel.

De werkwoordspelling wordt heel erg uitgebreid en dat is hard werken!

Daarnaast leren we dit jaar al een beetje Engels en doet ieder zijn best om het ook te spreken in de klas. Natuurlijk gaan we ook op kamp en doen we dit jaar verkeersexamen. We hebben dit jaar twee juffen: juf Jasmijn (LIO stagiaire) op maandag en dinsdag en juf Marjolein op woensdag t/m donderdag.

Verkeersexamen

Hoera heel groep 7 is geslaagd voor het verkeersdiploma!
klik hier voor het fotoalbum

Pasen

We hebben genoten van de heerlijke paaslunch!
Klik hier voor het fotoalbum.

Creamiddag!

klik hier voor de foto's

Tennis

Donderdag 8 maart was er tennisles tijdens de gym en hebben we veel behendigheidsspelletjes met een tennisbal gedaan.
Klik  op het racket voor meer foto/s.

Cultuur

Op 6 maart hebben de groepen 7 en 8 een bezoek gebracht aan het museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam.
In groepjes werden we in een uur tijd door het museum geleid waarbij de gids zich liet leiden door onze interesses en vragen. Zo zag de ene groep een echte Rembrandt en een andere groep een van Gogh of Mondriaan. De kinderen en de juffen hebben hun ogen uitgekeken en geluisterd naar alle interessante verhalen die bij de kunstenaars hoorden. Nooit geweten dat Rembrandt het liefst mensen schilderde die een beetje slaperig werden of een tikje beschonken waren bijvoorbeeld. Statige portretten vond hij maar saai.

klik hier voor meer foto's

Kerst

klik hier voor meer foto's

HIj was er weer in vol ornaat en zelfs met twee getrouwde pieten.
Inde klas hebben we weer van alle prachtige surprises kunnen genieten.
Uitgepakt en zeer voldaan
kunnen we er tot de kerst weer tegenaan.
Wilt u nog meer foto's begluren
dan kunt u zich hier naar de pagina laten sturen.

Nationaal schoolontbijt

Ook dit jaar deden we mee en hebben we heerlijk gegeten! klik hier voor meer foto's.

Week tegen Pesten

We hebben met de klas de mediamasters geholpen en ontdekt dat online pesten net zo gemeen is als gewoon pesten. Ook is het moeilijk om je er tegen te verdedigen. We moeten erover praten en het melden als het gebeurt en vooral, ook heel voorzichtig zijn met onze gegevens en wachtwoorden op het internet.